Despre noi

Stagii la ambasadă

„Ambasada României în R. Croația oferă persoanelor interesate de problematica relațiilor internaționale oportunitatea de a efectua stagii în cadrul ambasadei. Programul este deschis pe toată durata anului.

Profilul orientativ al activității:

Responsabilitățile stagiarului se stabilesc de comun acord cu conducătorul de stagiu, în funcție de proiectul propus de stagiar și de necesitățile ambasadei; cunoașterea temeinică a limbilor română și engleză este esențială. Cunoașterea limbii croate reprezintă un avantaj. Printre sarcinile care pot fi asumate de stagiar se numără:

  • Elaborarea de materiale sintetice de presă pe diferite subiecte;
  • Participarea la conferințe și seminarii organizate în Zagreb ale căror teme sunt de interes pentru ambasadă;
  • Redactarea de opinii sau sinteze privind evoluțiile economice din R. Croația și regiune (realități, tendințe, parteneri de dezvoltare privilegiați).

După încheierea stagiului, Ambasada României în Zagreb va elibera un document prin care se certifică efectuarea acestuia, cu descrierea responsabilităților asumate de stagiar.

Procesul de selecție

Pentru dosarul de candidatură sunt necesare următoarele documente în limba romană:

  • Scrisoare de intenție/motivație semnată, în atenția ambasadorului României in Republica Croația
  • Curriculum vitae
  • Copie a actului de identitate (carte de identitate sau pașaport valabil).

Fiecare stagiar își va desfășura activitatea în cadrul ambasadei, sub îndrumarea unui membru al misiunii diplomatice. Stagiul se desfășoară pe bază de voluntariat. Nu exista posibilitatea cazării la sediul ambasadei. Stagiarul trebuie să își asigure singur cheltuielile de întreținere, cazare și transport pe perioada stagiului la Zagreb.

Dosarul de candidatură se poate trimite la adresa de e-mail  zagreb.economic@mae.ro cu precizarea în câmpul dedicat subiectului a textului «aplicație stagiu Ambasadă Zagreb» sau în versiunea tipărită în atenția Ambasadorului României în R. Croația, prin poștă, la adresa Ambasada României, ul. Mlinarska 43, 10000 – Zagreb.”

 

În prim plan

Participarea delegației Parlamentului României la Reuniunea Preşedinţilor COSAC de la Zagreb

22.01.2020

La 20 ianuarie 2020, o delegație a Parlamentului României, formată din Gabriela Crețu, președintele…

Întâlnire cu Președintele Grupului de prietenie cu România din Parlamentul Croației

04.12.2019

La 4 decembrie 2019, Ambasadorul României în Republica Croația, Constantin-Mihail Grigorie, s-a întâlnit …